Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ano,

kdo chce pomoci cestu si najde. A neni jich malo. Kdo nechce pinda zde o zapad taky a podobne.

Konta pro penezni pomoc zde byla uz zverejnena. A snad vsechna mesta uz poradala a poradaji sbirky obleceni pro uprchliky pred ruskymi bombami.

1 0
možnosti
Foto

Děkuji za dobré zprávy o solidaritě našich občanů. Věřím, že se i členové spolku Rodiny obětí české justice podílejí dle svých možností na pomocí Ukrajině.

A moc rád bych si přečetl nějaké rozhovory s těmito lidmi i s jejich dětmi. Asi vnímají tu vlnu solidarity trochu jinak. Zřejmě se cítí jako nežádoucí persony, pro které nikdo nehne ani prstem. Možná, že až se uprchlíci z Ukrajiny vzpamatují, tak to budou oni, kdo pro ně udělá to minimum, kterého naši jinak pozorní a empatičtí spoluobčané nejsou schopni, a podpoří je podpisem pod jejich již "zažloutlou" peticí.

1 0
možnosti

Super článek! Bohužel i my budeme stále častěji čelit různým dezinformacím a manipulacím majícím své kořeny na východ od Ukrajiny. O to cennější je psát normálně. I když se možná leckde strhne flame o tom, co to je normální, a zazní do omrzení opakovaný kvikot o té "jediné správné pravdě", "opětovné státní cenzuře", bla bla bla.

1 0
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2821x
Pozorovatelka, socioložka, máma dvou dětí, učitelka občanské nauky, podnikatelka a pečovatelka o širší rodinu, se kterou žiji na samotě u lesa, blízko jedné malé zapadlé vesničky v západních Čechách.

Seznam rubrik