Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
Foto

Náš dům je historický a neizolovaný, a vytopí se při teplotě vody 40°C. A topíme na 21 až 22 °C, což je zdravé optimum. Systém jsem si navrhl sám, stačí spočítat, jak velké musí být radiátory. Ty klasické litinové jsou ovšem nevhodné. Radiátory mají termoregulační ventily, takže v domě se udržuje stálá teplota.

Pro TČ je lepší používat podlahové vytápění. protože tam stačí teplota topné vody kolem 30°C, takže TČ pracuje v příznivějším režimu.

2 0
možnosti
MB

Z praxe, pronajímám rovněž. Na 10 km! Bez správce - pověřené osoby, nelze fungovat. Ideální, pokud bydlí. Vyplatí se i menší částka - úleva nájemného. Denně vidí žárovky, omítky i plynové kotle. Pokles tlaku je normal, stačí dopustit. Uživatelé navykli, běží za ním. Naprosto ideální,pokud dá nájem - jednotku, do nákladů. Klasika OSVČ. Moje sázka funguje - Dlouhodobost, neodchází nikdo. Doba než se nájemník zkultivuje a s objetem sroste? 2-3 roky. Nasadit někoho cizího a být bez dozoru - považuji za nemyslitelné, např. požár.

Přešel jsem z elektřiny na plyn, jsem vlastník- 6 plynových kotlů :-) Sázím, že plyn vypnut nikdy nebude. Počerpáme z Německa, které Moskva nevypne - jsou spojenci. Podobně, vypnout celou EU? Nedává žádný smysl, naopak. Klíčové státy pojedou dále, jako klín do rozvratu jednoty. Čili, plyn bude. Jistě, za jakou cenu ... ?

Dovětek - Jsem u Innogy, Plyn-elekřina - spokojenost, fixace. Cíleně držím dodávky smluvně na sebe! NESMÍRNĚ důležité. Dobrý blog napsal - pan Vít Janša · (vitjansa.blog.idnes.cz rss). Už nelze najít, vymazal? Popisuje totiž přepis. Vlastník nemovitosti se nemění, mění se uživatel,. Společnost - toho nového, považuje za zcela cizího. Vyžaduje totiž neúměrné kauce-zálohy. To je skutečně zcela nový poznatek, nesmírně drahý ! ... :-)

3 0
možnosti
Foto

J98a39n 62Š36i75k

29. 4. 2022 12:27

Plynového kotle bych se nezbavoval. Plyn je drahý fakticky několik měsíců, za rok či dva, může být všechno jinak. S ohledem na nutné investice do elektřiny (jádro, obnovitelné zdroje, atd.) bude podle mě elektřina výrazně dražší. Je taky možné, že plyn se nakonec stane nejlevnější komoditou. Už proto, že jej přestal podporovat stát a se vší úctou: to co stát podporoval se dříve nebo později stalo nejdražším nebo nevýhodným. Myslím si, že nejlepší řešení je mít alespoň dva, ideálně tři, na sobě nezávislé zdroje, např. kotle na plyn, elektřinu, pelety. V rodinném domě sice plno lidí bydlet nechce, ale tam jste na rozdíl od paneláku svobodni a tato řešení si můžete postupně vybavit. To se týká třeba i bojleru na plyn, je dobré mít další na elektřinu, atd.. Hezký den

2 0
možnosti
JL

Aha, tak takovéhle starosti má middle class. Udivilo...a pobavilo. Tak hlavně aby nebylo hůř. Naštěstí Rudá armáda nic moc...

0 0
možnosti
Foto

A mohu se zeptat, samozřejmě v dobrém, co vás udivilo? Díky!

1 0
možnosti
Foto

Tepelným čerpadlem vytápíme pohodlně celý domek, a to máme ten nejmenší typ TČ. Tepelný výkon je cca 9 kW při elektrickém příkonu 3 kW. Při současné ceně elektřiny není investice do TČ ztrátová.

Můj zeť instaloval solární panely a obrovské zásobníky na horkou vodu, takže překlene noc, kdy sluníčko nesvítí. Podle dosavadního měření je po větší část roku energeticky nezávislý.

Plyn jako zdroj tepla jsem zavrhl už před 20 lety jako neperspektivní.

1 1
možnosti
Foto

Pan Harvan nevěří? Ale proč?

0 0
možnosti
JB

J17i59r39i 34B63o27r

29. 4. 2022 10:11

Co nás nezabije to nás posílí. Doba bezstarostná skončila. Opět začneme o věcech víc přemýšlet a improvizovat. To nám vždycky šlo dobře. Jinak karmaR^

4 0
možnosti
Foto

děkuji :) ano o našich improvizačních schopnostech nepochybuji!

1 0
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2821x
Pozorovatelka, socioložka, máma dvou dětí, učitelka občanské nauky, podnikatelka a pečovatelka o širší rodinu, se kterou žiji na samotě u lesa, blízko jedné malé zapadlé vesničky v západních Čechách.

Seznam rubrik